top of page

“Мінські домовленості - головна перемога Путіна у війні”, - Воєнний кабінет Тимошенко у Харкові

Оновлено: 13 бер. 2019 р.


 

У хабі “Говерла” в Харкові з кінця лютого проходять зустрічі з командами кандидатів у Президенти. До хабу запрошують самих кандидатів або їх представників, де з ними мають можливість поспілкуватися експерти та громадськість.


Сьогодні у гості в “Говерлу” завітала команда Воєнного кабінету Юлії Тимошенко. Спікером був Андрій Сенченко, координатор Воєнного кабінету, народний депутат від “Батьківщини” VII скликання та колишній віце-прем’єр Уряду Криму.


Виступ гостей був присвячений темі окупованих територій, а саме плану дій, який пропонує Тимошенко, та критиці Мінських домовленостей.


Необхідно доведення економічних санкцій до рівня, щоб Путін був змушений піти з Донбасу, треба дотиснути. Наприклад, ввести ембарго на купівлю російського роснафтопродукту, тоді для Росії це буде втрата 20% ВВП їх країни”, - розповів Сенченко.


Експерти вважають за необхідне вимагати від Великобританії та США гарантій Будапештського меморандуму, де йдеться про охорону суверенітету України.


На сайті “Батьківщини” міститься інформація щодо двох законопроектів, які пропонують план вирішення військового конфлікту на окупованих територіях. Законопроекти називаються “Про перехідний період” та “Про прощення”. Але, не дивлячись на провокативну назву, другий, згідно слів представників Воєнного кабінету, - не про буквальне прощення всіх. Ми попросили їх розповісти про цей законопроект більш детально:

Ті, хто скоїв тяжкий злочин, вони не підлягають прощенню, а ті, хто скоїв злочин нетяжкий і визнав провину, то ця людина має право на альтернативне покарання у вигляді тимчасового обмеження прав. Тобто вона не сідає за грати, але вона вже не буде сільським головою, прокурором, поліцейським, суддею”, - каже Сенченко.

Також у своїй промові Андрій Сенченко розповів про те, що у складі Воєнного кабінету працюють експертні групи, до яких може долучилися будь-який громадянин та надати свої поради. На наше питання про критерії відбору експертів координатор кабінету відповів так:


У нашій країні немає традиції спілкування політиків з суспільством. Ми запропонували відверту розмову та отримали відповідь. Те, що стосується Воєнного кабінету, то будь-яка людина може висловитись під постом, але про потрапляння до експертніих груп - є певний контроль. Наприклад є бабуся, якій онук допоміг розібратись з інтернетом. Ми з нею спілкуємося в іншому режимі, а якщо це фахівці, то вони тиснуть певну кнопочку, і наш модератор з ними зв'язується”.



На питання про те, з ким з політиків “Батьківщина” в перспективі може об’єднатися, Сенченко назвав тільки тих, з ким вони точно не будуть співпрацювати. Серед них: Петро Порошенко з технічними кандидатами, які працюють на його користь, Олександр Вілкул та Юрій Бойко.




 

Автор: Руслан Зерницький

bottom of page