top of page

Смарт Реформи: у Дніпрі провели креативний захід з питань освітньої реформи

У понеділок, 30 жовтня, у Дніпрі і при організаційній підтримці Центру прикладної освіти Логос пройшла креативна зустріч у межах проєкту «Смарт Реформи» присвячена реформуванню освіти. Зустріч була присвячена реформуванню шкільної освіти та підготовки дітей для подальшої, вищої освіти. В зустрічі прийняли участь вчителі муніципальних та приватних закладів освіти, викладачі вишів, батьки, представники профільних громадських організацій, які опікуються освітою та розробники альтернативних програм. Департамент освіти Дніпропетровської обласної держадміністрації представляв Владислав Лисовенко.


На жаль, ми бачимо у Дніпрі відтік молоді, які хотіли б продовжувати навчання в Україні після школи, - наголосив Владислав Лисовенко, - це насамперед пов’язано з безпековими питаннями, й з тим що не всі заклади мають сучасні укриття, куди можна спуститися. Але й ще з тим, що батьки прагнуть більш якісної освіти для дітей, яку складно налагодити наразі в Україні, зокрема й через перенавантаження вчителів, які не мають гідної оплати праці.



Головна частина зустрічі була сконцентрована навколо обговорення навантаження дітей та вчителів, та на зміні програми зі збереженням та підвищенням якості знань.


Дуже важливо, щоб у школах був індивідуальний підхід для учнів - наголосила директорка приватного освітнього центру Ольга Цвигун, - але це майже неможливо, коли у класі 40 учнів, як наразі у Дніпрі буває. А ось коли у вчителя є час та бажання вислухати кожного учня й пояснити кожному з урахуванням його розуміння предмет, то дітям буде цікаво ходити до школи. Й вони будуть успішні.


Учасники зустрічі наголосили, що важливо, щоб діти у старшій школі могли обирати предмети, саме навчання було сучасним, включало гендерне виховання, знання з медицини, й головне якомога більше було прикладних занять.


Коли у дитини купа завдань по математики, а навіть сама вчитель не може пояснити навіщо йому ця математика в житті, у дитини немає мотивації її вчити, - резюмували мати старшокласника Тетяна Зозуля.


Далі учасники зустрічі спробували намалювати свої пропозиції, а також домовились працювати над створенням публічної платформи щодо змін до шкільної програми


Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). ГО “СМАРТ МЕДІА” відповідальна за зміст публікації, але він не обов'язково відображає погляди USAID або Уряду США.



bottom of page