top of page

«Реформи для громадян: медична реформа». Івано-Франківськ

У Івано-Франківську відбувся захід, на якому обговорювали медичну реформу у межах проєкту «Реформи для громадян». Жителі міста, внутрішньо переміщені особи, спілкувалися про ту сферу, яка стосується кожного. Аби краще зрозуміти засадничі процеси, проблемні моменти та отримати відповіді на нагальні питання у якості спікерки на захід було запрошено докторку медичних наук, професорку, завідувачку кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я Івано-Франківського Національного Медичного Університету Орину Децик.

У заході взяли участь 22 людини, 12 з яких - ВПО.

Пані Орина пояснила присутнім основні результати, яких вдалося досягти завдяки реформуванню та розвіяла міфи, які досі побутують у суспільстві щодо медичної реформи.


«Я завжди виступала прихильницею реформування галузі охорони здоров’я. Більше того, я переконана, що реформа первинної медицини дозволила нам пережити і досить успішно впоратися з викликами, спричиненими COVID-19 та іншими проблемами. Також важливим аспектом є Цифровізація сфери охорони здоров’я. Зрозуміло, що на етапі реформування є завжди помилки і складнощі, але це однозначно в підсумку призведе до покращення надання послуг», – зазначила Орина Децик.

Чимало питань стосувалося медичних послуг для внутрішньо переміщених осіб.


«Зараз дуже складні часи для нас усіх, ми повинні більше спілкуватися, підтримувати один одного, тому наші заходи мають на меті не лише спілкування про реформи, а й допомогти знайти однодумців та з користю провести час», – переконана голова громадської організації «Смарт медіа» Олександра Щукіна.



Друга частина заходу була присвячена візуалізації реформ та спілкуванню й обміном контактами. Заходи «Смарт медіа» допомагають людям знайти однодумців.



Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). ГО «СМАРТ МЕДІА» відповідальна за зміст публікації, але він не обов'язково відображає погляди USAID або Уряду США.



bottom of page