top of page

«Реформи для громадян: відновлення України». Чернівці

5 листопада у Чернівцях відбувся захід щодо відновлення України у межах проєкту «Реформи для громадян». Чернівчани, внутрішньо переміщені особи, представники влади спілкувалися про економічне відновлення України, яке особливо гостро постало з початком повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну та завдало нищівної шкоди економіці країни. Тисячі великих, малих та середніх підприємств змушені пристосовуватись до нової реальності. Саме про економічні питання, можливості для підприємців, працевлаштування йшлося на заході у Чернівцях, куди переїхало чимало внутрішньо переміщених осіб. У заході взяли участь 23 людини як мешканці міста так і ВПО.



Сергій Бостан, директор департаменту соціально-економічного розвитку регіону Чернівецької міської ради, розповів про ті можливості, які вже створено в місті для підприємців.

«Ми всі опинилися перед величезним викликом і всі мусимо адаптовуватися до потреб. У нас при Чернівецькій міській раді діють різні структури, які допомагають бізнесу перепрофілюватися, знаходити працівників. Ми постійно консультуємо, надаємо усі необхідні контакти. Ми абсолютно відкиті, будь-хто може до нас звернутися по допомогу чи консультації», – зазначив Сергій Бостан.


Під час заходу присутні мали можливість поставити питання щодо працевлаштування, також пропонували свої послуги, розповідали про свій фах, навички, щоб бути не просто працевлаштованими, а корисними місту та країні.


«Економічне відновлення України – це те, що не можна відкласти на «після перемоги», адже сам хід війни залежить від того, як ми будемо спроможні чинити супротив. Економіка країни має працювати, а для людей, які були вимушені покинути свої домівки та облаштовуватися в інших містах важливо мати роботу, забезпечувати себе та сім’ї і тим самим допомагати економічному розвитку країни», – переконана голова громадської організації «Смарт медіа» Олександра Щукіна.


Друга частина заходу була присвячена візуалізації реформ.

Усі присутні висловили переконання, що подібні заходи, де відбувається комунікація, допомагають знайти відповіді на потрібні питання, а ще – це завжди чудова дружня атмосфера.




Коментарі учасників заходу

Оксана

«Прийшла на захід, бо люблю дізнаватися щось нове і корисне. Також на таких зустрічах можна завести нові знайомства, які можуть допомогти і в роботі, і в житті».


Олена

«Я вже була на заході “Смарт медіа” і коли дізналася, що буде знову у Чернівцях дуже хотіла потрапити. Тут дуже дружелюбна атмосфера».

Дарина

«Сьогодні вихідний і у мене є вільний час, чому б його не провести з користю?! Такі зустрічі дуже потрібні всім».

Світлана

«Ми переїхали у Чернівці спочатку думали, що на короткий термін, але вже розуміємо, що надовго і потрібно інтегруватися. Хочеться не просто мати роботу, а бути корисною там, де живу.

Алла,

«Сподобався опис формату. Зрозуміла, що це щось одночасно і корисне, і ненапряжне. Виявляється з представниками влади можна говорити в ресторані за кавою або чаєм і це класно».

Тетяна

«Важливо в цей час спілкуватися, шукати однодумців. Також у мене є питання з приводу роботи, зараз я дистанційно працюю».


Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). ГО “СМАРТ МЕДІА” відповідальна за зміст публікації, але він не обов'язково відображає погляди USAID або Уряду США.




bottom of page