top of page

Публічна дискусія у Чернівцях

Оновлено: 4 січ.

21 грудня ми провели публічну дискусію «Відбудова України. Туризм у Чернівцях у період воєнного стану: проблеми, виклики, можливості». Дискусія пройшла у форматі телепередачі та буде транслюватися на телеканалі ТВА.

Посилання на трансляцію - https://www.youtube.com/watch?v=WLY2RAb695A






Спікерами дискусії були:

Сергій Бостан - керівник Департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування міської ради;

Ганна Скорейко – доцентка кафедри історії України ЧНУ, к. історичних наук;

Андрій Брязкало – керівник громадської асоціації «Асоціація готельєрів міста Чернівці»;

Віктор Скрипник керівник громадської спілки «Регіональна туристична організація Гостинна Буковина».

У ході дискусії йшлося про те, як повномасштабна війна вплинула на туризм у Чернівцях, безпекові питання та виклики.

Також учасники подискутували про те, як туризм впливає на розвиток міста, окремо визначивши історичний контекст Чернівців.

«Влада зацікавлена у тому, щоб просувати імідж та бренд міста за межами регіону, оскільки це вплине на інвестиції. Якщо людям буде цікаво відвідати Чернівці, місцевий бізнес розвиватиметься. Тому, що сфера гостинності і сфера туризму охоплює місцевий бізнес, а це робочі місця, податки, підтримка крафтових виробників», – зазначив Сергій Бостан.

«Давно Чернівці носили назву маленький Відень, маленький Париж, Єрусалим над Прутом. Тобто навіть на сьогодні місто зберігає свою полікультурність, хоча, звісно не у тому прояві, що на початку двадцятого століття» – розповіла Ганна Скорейко. При обговоренні проблем розвитку туристичного бізнесу в умовах війни Андрій Брязкало сказав: «Найважчим був початок повномасштабного вторгнення. Тоді місцевий бізнес активно допомагав біженцям, намагалися знайти усім прихисток. Всі можливі приміщення, які були у нашому розпорядженні ми використали для того, щоб там поселилися люди».

«Але попри складні умови для розвитку, туристичні оператори продовжують свою роботу. Найбільша для нас подяка – це коли люди хочуть знову відвідати Чернівці»,–резюмував Віктор Скрипник. Учасники дискусії обговорили можливості успішної співпраці з владою, пропозиції місцевих туристичних агенцій іоператорів та домовилися зробити спільну адвокаційнукампанію.



Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). ГО “СМАРТ МЕДІА” відповідальна за зміст публікації, але він не обов'язково відображає погляди USAID або Уряду США.





bottom of page