top of page

Комунікація реформ під час війни

Наша громадська організація «СМАРТ МЕДІА» до війни займалась комунікацією реформ та збільшенням громадсько активного населення. Ми ставили собі за мету підвищення залученості громадян до політичних процесів у країні. Звісно це включає у себе те, щоб громадяни вміли протистояти пропаганді, самостійно вміли робити розслідування, контролювати владу. Наша робота розповсюджувалась на 5 регіонах, саме тих, де були і де зараз є активні обстріли: Харківстка, Донецька, Луганська , Сумська області. Ми працювали з громадами цих областей.


Окрім того, команда ще влітку 2021 року проводили інформаційну роботу у місті Харкові щодо дій у разі надзвичайної ситуації.

У своїй роботі СМАРТ МЕДІА щоденно продовжує комунікацію змін, підтримує наших активістів, з якими ми працювали до війни, ведемо інформаційну активність, створюємо базу волонтерів, єдиний майданчик для співпраці, пишемо статті, люди нам довіряють, ми не можемо перестати працювати.




Ми окрім нашої інформаційної роботи, займаємось гуманітарною допомогою людям, що залишились у Харкові та сидять і укриттях. Серед нашої допомоги : покривала, спальники, термоси, павер банки, ліхтарики, сухий пайок. Це розвозять наші волонтери, хто залишився у Харкові. Ми плануємо допомогти 5000 сімей, що опинились у скруті. За цей невеликий час роботи ми налагодили логістичну складову, в нас є склад, маршрути. Зараз подумаємо наскільки така підтримка потрібна мешканцям, бо заявок на допомога набагато більше, ніж є можливостей. Тому, плануємо продовжити роботу у цьому напрямку й надалі.


Наша команда вже мала досвід карантину, ми швидко адаптували свою роботу і власне своє життя до режиму "удальонки". Якщо писати про організацію, що у нас уже була налагоджена робота віддалено, і як тільки всі з нашої команди опинились в більш-менш безпечних місцях, ми змогли відновити роботу.


Всі членкині організації опинились ВПО та відчули що таке залишити свої домівки, боятись за дітей, але це так само дало чітше зрозуміти, наскільки для нас важлива мирна європейська демократична Україна, тому ми не виїхали з країни, хоча була можливість, ми зробили вибір у бік того, щоб продовжити працювати та відбудовувати громадянське суспільство й надалі.


СМАРТ МЕДІА планує збільшувати свою активність, розширювати співпрацю з владою, го, бізнесом, тощо, адже діючих організацій, таких як СМАРТ МЕДІА на сході майже не залишилось. Все ж таки СМАРТ МЕДІА опосередковано займається політикою - комунікація у тому числі політичних реформ, вплив на громадську думку населення - це важливий фактор та місія громадскої організації. Ця робота потребує експертності, великої кількості зв язків, особистих знайомств, чіткого менеджменту. Всі ці якості ми продовжуємо нарощувати та підсилювати щоб закріпити та збільшими свій вплив на позитивні зміни в краіні, які безумовно залежать від людей, яким ми комунікуємо реформи.


Ми висловлюємо вдячність партнерам за технічну допомогу для продовження нашої діяльності.

https://www.facebook.com/peopleinneed

https://www.facebook.com/center.civil.monitoring/


Допомога отримана завдяки підтримці чеської організації People in Need, у рамках

ініціативи SOS Ukraine, та громадської організації «Центр громадського

моніторингу та аналітики».















bottom of page