top of page

ВАЛЕРІЯ ЗІЗЮКІНА : "Коли робиш щось по-справжньому, у відображення не дивишся"

Оновлено: 13 трав. 2020 р.

Ми запустили серію статей для того, щоб познайомити Вас з нашою організацією “СМАРТ МЕДІА”. Організація - це, в першу чергу, люди та їх цінності, мрії та плани.


 


Зізюкіна Валерія – перекладачка, фотографиня.

Навчаюся у Харківському національному університеті імені Каразіна на спеціальності англійська мова та література та переклад. З майбутньою професією я визначилася ще у мовній гімназії, яку закінчила з відзнакою. Мови завжди були моїм захопленням, зараз я вивчаю німецьку, адже чим більше мов ти знаєш, тим більше маєш можливостей у житті. Політичний переклад, переклад промов – це моя спеціалізація. За 3 три роки начання я встигла взяти участь в якості усного перекладача у двох міжнародних конференціях, чотирьох міжнародних фестивалях та навіть перекласти інтерв'ю відомого письменника Сергія Жадана для шведського видання.

Важливою складовою мого життя є волонтерство. У 2018 році я стала амбасадоркою U-Report – проекту UNICEF, в рамках якого ми з командою провели близько 100 презентацій для молоді у прифронтових містах України. У 2019 році я брала участь у процесі судового моніторингу справ НАБУ, що дозволило мені оцінити стан правосуддя у Харкові.

Цей шлях змін продовжився для мене членством в організації, присвяченій людям, - у СМАРТ МЕДІА. Протягом осені 2019 року ми організували серію форумів активних громадян у 5 містах України, а також я мала змогу представити СМАРТ МЕДІА на Форумі Лідерів думок у Запоріжжі, де виступила на одній сцені з Романом Скрипіним та Яніною Соколовою. Це стало моєю мотивацією втілити свою ідею: перетворити соцмережі на ефективний інструмент формування та розвитку громадянького суспільства в Україні, над чим я зараз і працюю. Я маю свій блог в Instagram під ніком @molfar.ka, де веду зараз проект «Невідома українська література», метою якого є популяризація українського літературного продукту. Герой першої серії постів – Володимир Винниченко, не просто блискучий письменник, а й видатний громадський діяч.


У кожного є свої захоплення, у мене це – фотографія. Це своєрідний спосіб спілкування з людьми – крізь призму фотоаппарата. Також я великий кінофан та любитель джазу. Люблю мандрувати, побувала в Києві, Одесі, у Львові, Запоріжжі, Івано-Франківську, Житомирі, Волновасі, Полтаві, Сумах, Чернівцях, Вінниці, Щасливцевому, Ужгороді і вдячна кожному, кого я зустріла на своєму шляху.

Нащі цінності сьогодні – це наші досягнення завтра. Коли ти робиш щось по-справжньому, у відображення не дивишся. Я хочу, щоб у нашій країні все було по-справжньому: справжнє громадянське супільство, активні громадяни, здатні впливати на рішення влади та влада, що працює заради своїх громадян. Бажаю нашим читачам критично мислити, аналізувати інформацію, відстоювати свої права та відповідально виконувати свої обов'язки. У нас все вийде! Be the change that you want to see tomorrow!




bottom of page