top of page

Руслан Зерницький: «Я вірю у зміни на краще. Але ці зміни неможливі без нашої участі»

Ми запустили серію статей для того, щоб познайомити Вас з нашою організацією “СМАРТ МЕДІА”. Організація - це, в першу чергу, люди та їх цінності, мрії та плани.


Руслан Зерницький – політолог, аналітик, політичний журналіст.


Закінчив магістратуру спеціальності «політологія» у Харківському національному університеті імені Каразіна з «червоним» дипломом та відзнакою «найкращого випускника соціологічного факультету 2020 року». На цю спеціальність я вступав цілеспрямовано, оскільки ще зі шкільних часів мене цікавила політика та все, що з нею пов’язане. Чому саме політика? Бо саме від рішень, прийнятих політиками, залежать всі інші сфери: від медицини до економіки, від освіти до екології.


У студентські роки я був досить активним, неодноразово обирався до органів студентського самоврядування, ще відтоді виступав співорганізатором багатьох різних заходів. Паралельно з цим і сам брав участь у різних тренінгах, форумах та майстер-класах для молоді та студентів, щоб доповнювати класичну університетську освіту практичними та актуальними знаннями. З січня 2018 року працюю у всеукраїнській організації Рух ЧЕСНО, яка неупереджено моніторить діяльність політиків та політичних партій. Її мета - зробити українську політику чесною, прозорою та відповідальною. Й ця мета дуже добре корелює з моїм особистим світосприйняттям.


За останні три роки я працював політтехнологом, аналітиком, політичним журналістом, редактором текстів, займався соцопитуваннями та антикорупційними розслідуваннями. Як політолог взяв участь у декількох десятках теле-, радіо- та онлайн-ефірів. Був задіяний у близько двадцяти різних проектів.


Як я опинився у «Смарт Медіа»? Та все просто. Я був одним із засновників цієї організації. =) Ми вирішили зібрати у Харкові команду людей зі схожими поглядами та принципами, щоб спільно втілювати у життя цікаві для нас ідеї. Згадую, як ми пропрацьовували концепт цієї організації у розмовах довгими вечорами та ночами. І згадую якими дикими спершу здавалися нам деякі наші ідеї, які в результаті «вистрілювали». Гори підкорюються тим, хто ризикує та пробує щось нове.


Чим організація «Смарт Медіа» є унікальною? Ми зібрали команду експертів у різних сферах: журналістиці, антикорупції, політології, соціології та багатьох інших, що робить нас «універсальними бійцями» для аналітики, адвокації та комунікації.


Чому я взагалі працюю у цьому секторі? Бо мені небайдуже майбутнє моєї країни. Я вірю у зміни на краще. Але ці зміни неможливі без нашої участі. Є вже доволі заїжджена фраза «Зміни починаються з тебе». Та актуальності вона досі не втрачає. Ми маємо розбиратися у законодавстві та реформах, розуміти до чого можуть призвести зміни, розповідати про них іншим людям та разом впливати на їх хід.


А ще є така фраза: «Кожен народ має саме ту владу, яку і заслуговує». І це логічно – ми ж самі обираємо тих політиків, які потім приймають рішення. Тому ми всі маємо максимально відповідально ставитися до того, за кого голосувати на виборчих дільницях, та спонукати до поміркованого вибору тих, хто нас оточує.


Більше читайте, аналізуйте та ставайте більш СМАРТ!



bottom of page