top of page

МАРГАРИТА РІВЧАЧЕНКО: “Хотіла бути танцівницею або детективом. Як середнє обрала журналістику"

Оновлено: 13 квіт. 2020 р.

Ми запустили серію статей для того, щоб познайомити Вас з нашою організацією “СМАРТ МЕДІА”. Організація - це, в першу чергу, люди та їх цінності, мрії та плани.


 

Рівчаченко Маргарита - піарниця, журналістка

Навчалася у Харківському Національному Університеті імені Каразіна на спеціальності українська мова та література. Магістерську освіту здобуваю у Могилянській Школі Журналістики. З дитинства цікавилася журналістикою, адже тільки так можна дізнатися правду.

 Дійти до суті та дізнатися всі найцікавіші факти завжди були моєю метою. Протягом навчання в університету активно брала участь у студентському самоврядуванні. Бути у центрі подій завжди цікаво, саме тому я завжди намагалася бути активною і змінювати світ навколо себе. Працювати почала у 19 років журналістом. Моєю першою роботою була участь у річному проекті створення студентської редакції.


З нуля ми змогли створити команду та продукувати цікавий контент. Після була участь у Відкритому Університеті Реформ, де я дізналася про громадську діяльність, політику та законодавчі процеси. Ці знання допомогли мені статии журналістом-аналітиком у Чесно. 2 роки я присвятила розслідуванням роботи депутатів місцевих рад та громадській діяльності. Згодом разом з Олександрою Щукіною ми успішно провели серію лекцій для молоді про важливість участі у виборах. Так з'явився мультимедійний проект “Мій перший раз”. Після переїзду до Києва, я допомагала розвивати журналістику в регіонах і працювала в Інституті Розвитку Регіональної Преси. Згодом фокус моєї діяльності змістився - я працювала у Міністерстві охорони здоров’я. Це був досить великий виклик, адже з нуля необхідно було зануритися у тематику і працювати 24/7. Зараз я перейшла в піар і допомагаю розвиватися юридичному бізнесу. Після закінчення Могилянки планую продовжити займатися журналістикою, але в якому форматі, покаже час.


МИ Є РУПОРОМ ЗДОРОВОГО ГЛУЗДУ


Коли ти бачиш, що країна рухається не в ту сторону, виникає бажання зробити щось таке, щоб допомогти їй розвиватися. Одній людині змінити щось складно. Але, якщо зібрати коло однодумців, то, безперечно, можна досягнути успіху. Громадська діяльність допомагає в цьому. Я за своєю натурою правдолюб, тому доностити істину, інформувати для мене є першочерговою метою. Саме тому я фокусуюся на аналітиці та сторітелінгу.

Діалог влади та громади: саме цим ми і займаємося у СМАРТ МЕДІА. Ми як команда аналітиків розробляємо простими словами діалог між владними ініціативами та громадською думкою. Ми є рупором здорового глузду. А ще ми чесні перед собою та своїми колегами. Ми експертні і кожен у своїй галузі робимо те, що буде корисним для громадян.


ВІРНІСТЬ ПЕРЕД СВОЇМИ ІДЕАЛАМ ТА ОБІЦЯНКАМИ ПЕРЕДУСІМ


Я професійна викладачка класичного та народного танцю. Проте зараз вже більше року є адептом латиноамериканського стилю. До того ж вивчаю іспанську і це ще більше допомагає влитися у культуру і відчувати кожен ритм особливо.

У дитинстві хотіла бути танцівницею або детективом. Мабуть тому як середнє арифметичне і обрала журналістику. У школі любила предмет “Література”. 


Одна з найголовніших цінностей, які я сповідую - це чесність. Чесність перед собою і світом. А ще щирість та вірність. Вірність своїм ідеалам і обіцянкам передусім. І звісно ж любов. Любов до близьких та своєї справи. Якщо любиш те. що робиш, то будеш робити його прекрасно.

Читачам хочу сказати: не мовчіть! Якщо у вас є що сказати, ви хочете щось змінити у своєму житті чи житті свого міста - дійте. Однодумці знайдуться, як тільки ви зробите перший крок!





bottom of page