top of page

У селищі Південне під Харковом попрощалися з Андрієм Мельником, 33-річним бойовим медиком.

Оновлено: 20 трав. 2023 р.

Андрій народився в Південному, був єдиним сином, ще зі школи захоплювався музикою, грав на фортепіано та гітарі. З 2015 року був гітаристом, а згодом — солістом, автором пісень у гурті «Останній Дракон». Але за професію обрав не музику, а медицину. Щоправда, планував лікувати не поранення, а зуби — був стоматологом.

Андрій був активним учасником громадського життя, брав участь у проєктах від ФРІ (Фундація Регіональних Ініціатив): Ночах поезії, проєкті «Твоя країна»,був залучений до діяльності «Школи медіапатріотів».



На другий день повномасштабного вторгнення Андрій поїхав здавати кров для поранених. Він приєднався до ТРО Південного та взяв на себе відповідальність за медичну частину, постійно ходив з рюкзаком і ліками. 16 березня прибув як доброволець у харківський військкомат та долучився до 127 бригади Харківської ТРО бойовим медиком.

Андрій брав участь в деокупації селища Великі Проходи Харківської області.

Пізніше він став заступником командира роти з морально-психологічного забезпечення стрілецької роти.

В останній місяць життя бойовий медик надавав допомогу військовим у Бахмуті. Одного разу за один день урятував вісім людей, за що був підвищений у званні до лейтенанта. Андрій евакуював, надавав першу медичну допомогу, за необхідністю оперував поранених.






У Дніпрі писали про військового, в якого з голови під обстрілами дістали кулю. Саме Андрій Мельник витягнув того хлопця, надав першу допомогу, а вже у Дніпрі його хірурги оперували.

Рятуючи інших, Герой не зміг врятувати себе. Він загинув 5 травня під час виконання бойового завдання у Бахмуті. У захисника залишилася дружина.





Нагороджений памʼятною медаллю «За оборону міста-героя Харків»

- нагороджений нагрудним знаком «Щит Териториальної Оборони ЗСУ (13.04.23).


Загинув 5 травня 2023 року під час виконання бойового завдання у м. Бахмут, Донецької області.


СМАРТ МЕДІА висловлює своє співчуття родині загиблого. Світла пам ять, Герої не вмирають.


© 2019-2020 by Smart Media

  • facebook
  • instagram
bottom of page